LuxeScreenprotector.nl

Screenprotector

Een screenprotector is een extra laag, meestal gemaakt van polyurethaan of glas, dat op het scherm van een elektronisch apparaat kan worden bevestigd, om fysieke schade te voorkomen of beperken.

Geschiedenis - Ontwerp

De eerste screenprotector is ontworpen en gepatenteerd door Herbert Schlegel in 1968 voor het gebruik op tv-schermen. Screenprotectors zijn pas echt op de markt verschenen toen de opkomst van mobiele apparaten een feit was. De Personal Digital Assistant (PDA) was de eerste die werd bediend via stylus, een soort pennetje waarmee je het mobiele apparaat bediende. Deze styles veroorzaakten krassen en beschadigingen op het gevoelige LCD-scherm. Dat wilde natuurlijk niemand en de eerste scherm protectors waren een feit.

Geschiedenis - Kwaliteit

De kwaliteit stond toen nog in de kinderschoenen en ging met grote stappen vooruit. Sindsdien worden screenprotectors op grote schaal toegepast om je scherm goed te beveiligen. Vele smartphone s, camera’s en tablets / iPad’s zijn nu voorzien van een screenprotector.

Materialen - Soorten

Screen protector zijn verkrijgbaar in verschillende materialen:

PET (polyethyleentereftalaat)
TPU (thermoplastische polyurethaan)
Gehard glas materiaal

Materialen - Kwaliteit

Plastic screenprotectors zijn dikker en minder duur dan de gehard glas. Hoewel de gehard glas screenprotectors duurder zijn, geven ze echt een veel betere bescherming en behouden ze hetzelfde gevoel als het glas van het scherm. Vele mensen kiezen daarom nu voor screenprotectors van gehard glas. De veel betere bescherming, de eenvoudige aanbreng wijze en het prettige gevoel als je met je vingers over het scherm gaan, hebben vele mensen reeds overtuigd.

Functies

Een screenprotector heeft meerdere functies:

Het voorkomt dat er krassen op je scherm komen en het
Kan glasbreuk voorkomen als je telefoon op de grond valt;
Daarnaast gaat het vingerafdrukken en vuil tegen;
Dus blijft je beeldscherm helder en goed zichtbaar;
Teven komen er bijna geen krassen op je telefoon.